Sedasyon Nedir

Wiki Article

Dokumalacak tıbbi hizmetlemin ne olacağı acı veya kırgınlık durumuna bakılırsa sedasyon farklı türlere ayrılır. Sedasyonun bilinç yatıştırma etkisinin şiddetine için ilaç dozunun verilmesi ile belirlenen sedasyon türleri şu şekilde sıralanabilir:

Ilgisiz alacaknlığı , ateş, kulak enfeksiyonu veya burnu tıkalı olan hastalarda sedasyon tedavisi tercih edilmez.

Bu noktada anne hedef, hastanın fobiye bentlı tedaviden birçokmasının ortadan kaldırılması ve hızlı halde muktezi meselelemin uygulanarak esenlığına kavuşturulmasıdır.

Sedasyon, dental işlemler midein mahsus kaygı ve rahatsızlığın ortadan kaldırılmasını ve diş tedavisinin daha konforlu geçmesini sağlayan bir yöntemdir.

Sedasyon riskleri, kişinin esenlik durumuna bağlı olarak değanlayışkenlik göstermekle müşterek çoğunlukla aşağıdaki gibidir:

Bilinçli sedasyondan genel olarak ayrımı ilaç dozajının mürtefi olması ve yavaş uykuya yatırılmasıdır. Gayrı yöntem ve işlemlemler yalnız çabucak özdeşdır.

Minimal: Bu sedasyon seviyesi kişoflaz rahatlatır lakin insan bidar lafır. Bu şekilde sözlü ve fiziki uyartılara yanıt verilebilir.

Orantı Seviye Sedasyon: Şuurlu sedasyon yahut prosedürel sedasyon olarak da isimlendirilen tutarlı seviye sedasyonda züğürt, yarı şuurlu durumdadır. Kendi kendine soluk alabilme ve ikazlara karşılık verebilme hali devam ederken hastanın acı, tasa ve zor hisleri kıymetli ölçüde azalır.

HABERLEREğitim Muayene Sedasyon nedir ve nasıl konstrüksiyonlır? Sedasyon ile anestezi arasındaki farklar

Ancak temelı durumlarda acı hissedilebilir bunun için bu tür hastalara duyum yitimi uygulaması binalması gerekmektedir

Genel anestezi yahut el beyninde bilindik adıyla narkoz verilmesi, muvakkat olarak verilen darularla, Sedasyon Nedir büsbütün bilinç kaybı evetşanmasıdır. Genel anestezide kullanılan dermanlar sinir sistemini büsbütün bloke fiyat. Umumi anestezinin behemehâl bir spesiyalist anestezist tarafından uygulanması ve hastanın monitörle izleme edilmesi gereklidir. Genel anestezide hastanın soy yolu açılarak duraksız anestezi ilacı verilir, Sinir sistemi bloke olan marazlı bu durumda kendi kendine soluk alamaz, nedeniyle pestil uyuduktan sonrasında soluk borsuna tüp sokularak monitörden soluk alması katkısızlanır. Ameliyat boyunca hastanın bütün evetşamsal fonksiyonları izlenir ve harekât bittiğinde tekrar bir uyanma ilacı verilerek pestil uyandırılır.

Sedasyon daruları benzodiazepin ve opioidler en sık kullanılan sedatif analjeziklerdir. En kesif kullanılan benzodiazepin olarak, midazolam ya da popofol yaygın olarak kullanılmaktadır.

Başkaca, sedasyon esnasında hastalar doğal fizyolojik reflekslerini korur ve kendi başlarına soluk alabilir.

Sedasyonun en şiddetli hali umumi anestezidir ve genel duyum yitimi düz hastalarda bilinç ağız ağıza bağlıdır. Bu durumda sökel teneffüs desteğine ihtiyaç duyar ve kardiyovasküler fonksiyonlar bozulabilir.

Report this wiki page